понеделник , август 10 2020

Консервирани люти чушлета за зимата

люти чушлета
консервирани люти чушлета

Пригответе си консервирани люти чушлета за зимата.

Вкусните люти чушлета, които ще приготвите за зимата могат за бъдат сладки, пикантни, люти… каквито ви харесват и обичате. От години ги правя така и за нас са най-вкусни. Рецептата е изключително лесна и стават много бързо. Не се притеснявайте от количеството оцет. Чушленцата поемат само толкова колкото им е нужно.

Оцетът в случая играе ролята на консервант. Той ги запазва да останат твърди и леко хрупкави. Колкото по-малко химия слагаме, толкова по-добре за здравето ни. Понякога простите консерви от бабино време са много по-вкусни. Та запрятайте ръкави и пригответе вашите консервирани чушлета по тази лесна рецепта.

Да уточня, че точно количество на тези люти чушлета няма как да дам. Различните сортове са с различна форма и големина. Пълните буркана без да ги натискате и деформирате. Захарта и солта са като за буркан от 800 мл. В случай, че правите по-малки бурканчета намалявате спрямо вместимостта на бурканчето.

Продукти за консервирани люти чушлета:

Чушлета по ваш избор, оцет (винен оцет 6%), един буркан от 800 мл. на винт, 1 супена лъжица сол, 1 супена лъжица захар, 3-4 скилидки чесън, 1-2 цвята копър, 1 чаена лъжичка бял синап.

Приготвяне: Изрежете част от дръжките на чушлетата. Скъсете ги толкова, че да може да хванете чушлето за дръжката. Ако ги оставите без дръжчици, впоследствие е неудобно за хващане. Измийте ги и с върхът на малко остро ножче ги прободете на едно-две места. Чесънът не се бели, а само се разделя на скилидки и се измива. Измийте и цвета от копър под течаща вода.

Сложете на дъното … (Вижте на следващата страница 2 ) >>>

Погледнете също

Домашно сладко от малини

Не пропускайте възможността да си приготвите домашно сладко от малини. За мен ароматното сладко от …

5 коментара

  1. Не се ли заварят бурканите за капачка

  2. И аз приготвям чушлетата , точно по този начин,само че вместо синап,слагам зрънца черен пипер. Стават страхотни.

    • Ще пробвам и ще сложа тази година и черен пипер. Синапа се слага за да запази чушлетата хрупкави и да не омекват.

  3. Снежанка Иванова

    Браво!Точно навреме.Още утре ще ги направя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *