сладко от ягоди
Домашно сладко от ягоди

Рецептата за това сладко от ягоди е много простичка.

Макар, че рецептата е лесна, това сладко от ягоди става с уникален цвят и вкус. Което се вижда и от снимките. Колкото по-кратко се готвят ягодите, толкова по-хубав е цвета на сладкото.

Необходими продукти: добре узрели, но не и презрели ягоди, желираща захар.

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Още: стъклени бурканчена с капачки на винт.

сладко от ягоди върху филийка

Приготвяне на сладкото от ягоди:

Както вече разбрахте от изброените продукти за това сладко се ползва желираща захар. Не се притеснявайте да я ползвате, защото тя се състои от захар, пектин и лимонена киселина (приготвена в точните пропорции).

Не съм дала пропорции на плод и захар, защото се прави 1:1 плод захар. Измийте ягодите много добре и ги отцедете от водата. Почистете ги от дръжките. 1/3 от тях намачкайте с пресата за картофи. Останалите нарежете на кубчета.

Сложете намачканите ягоди и тези на парченцата в широка тенджера и поръсете със захарата. Разбъркайте хубаво и оставете за около 30-40 минути захарта да се поразтвори. Сложете съда на котлона и пуснете на умерена температура (да се затопли бавно). Бъркайте от време на време ягодите със захарта.

Щом сладкото започне да ври, премахнете образувалата се пяна с помощта на лъжица. Засечете 10 минути от момента на завирането на сладкото. За това време то ще се сготви и сгъсти достатъчно. Бъркайте често сладкото през тези 10 минути. Не забравяйте да затоплите бурканчетата. Капачките трябва да са сухи.

Дори да ви се струва, че сладкото е с рядка консистенция, когато напълно изстине ще се сгъсти достатъчно. Горещото сладко от ягоди се налива в затоплените бурканчета и веднага се затваря. Затворените бурканчета са оставят да изстинат с капачката надолу.

Не забравяйте да пипате топлите бурканчета с ръкавици или с кърпа за да не изгорите. Пригответе си това сладко от ягоди и му се насладете с препечена филийка намазана с масло, палачинки, добавете го към крем за торта или друг сладкиш.ви

Предлагам ви и една изпробвана неколкократно рецепта за приготвяне на домашно СЛАДКО ОТ МАЛИНИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *