Днес ще Ви представя едно сладко изкушение, което може да мине и за домашно направени бонбони. Сушени сини сливи покрити с шоколад – освен, че са много вкусни, ако бъдат направени с по-тъмен шоколад, ще получите една много по-здравословна алтернатива на шоколадовите бонбони. А приготвянето е изключително лесно, не се изискват никакви кулинарни умения, нито специализирани пособия,

ще Ви бъдат необходими само 2 съставки – около 100 грама шоколад и 200 грама сушени сини сливи без костилка, както и 15тина минути.

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Шоколадът, който аз използвам е 60% какао, разбира се може да използвате какъвто шоколад обичате.

Домашни Бонбони – сливи покрити с шоколад

Подготовка 5 мин
Готвене 10 мин
Общо Време 15 мин
Ястие Десерт
Кухня Европейска
Порции 8

Необходими Продукти
  

  • 100 г шоколад 60% какао
  • 200 г сушени сини сливи без костилка

Инструкции
 

  • Разтопете шоколада на водна баня, за целта го нарежете на малкипарченца и го поставете в малка купичка. Вместо да завирам вода на котлона, замен е по-лесно В друга по-голяма купа да налея затоплена на електрическата канавода и да поставя купата с шоколада в нея.
  • Отбелязвам, че купата с водата се пълни около 1/3 с гореща вода, ако я запълните над половината при поставяне на купата с шоколада, ще се разлее вряла вода върху плота и може да се изгорите.
    Изчакайте 1-2 минути купата да се загрее и започнете да бъркате шоколада. След още 1-2 минути може да подмените вече изстиналата вода с гореща. След още минута-две, шоколадът ще бъде готов.
  • Сложите няколко сливи в купичката с шоколада и ги оваляйте добре, след това с помощта на 2 вилици една по една изваждате сливите и при необходимост отнемате излишния шоколад.
  • Поставете сливите върху хартия за печене и сложете в хладилник да се охладят за поне 30минути, след което могат да се консумират.

Ако случайно изпитвате затруднения, може да прегледате и видео рецептата:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля, Оценете рецептата