Препоръчани
Начало / Консерви / Домашна рецепта за ликьор от вишни

Домашна рецепта за ликьор от вишни

ликьор от вишни
Домашен ликьор от вишни

Време е да си приготвите домашен ликьор от вишни.

В началото на лятото ароматният плод е добре узрял и може да си направите истински ликьор от вишни. Приготвянето не е сложно. Всеки може да се справи стига да има желание. Тези, които са опитвали от домашният ми ликьор знаят за какво говоря.

Не се колебайте и си пригответе тази божествена напитка. Освен, че може да я поднесете към чаша ароматно кафе или торта с този ликьор от вишни може да подправяте кремове за сладкиши. Вишните които остават след прецеждането се съхраняват в кутии в хладилника и се използват също за приготвянето на бонбони, торти, кекс, козунак и др.

Необходими продукти за ликьор от вишни:

1 кг. вишни, 1 кг. захар, 1 л. водка (не правете с ракия този ликьор. Двата аромата се бият и не се получава добре), 2 пръчки канела (не слагайте на прах, сега почти във всеки магазин има канела на пръчки), 1 шушулка ванилия (добре е да сложите, но ако ви се струва скъпо удоволствие, може и без нея), 3-4 гвоздейчета карамфил.

Още: буркани или бутилки с широко гърло на винт.

Приготвяне: вишните се измиват и се почистват от загнили плодове и се отстраняват дръжките (ако имат такива). Зареждате в бутилките плод и захар на редове, като захарта и плодовете да заемат 3/4 от обема на съда, в който ги редите. Заливате до горе с водка.

Оставяте бурканите или бутилките на светлина да… (Вижте на следващата страница)

Относно gozbite

Погледнете също

Царска туршия – без стерилизация

Хрупкава и вкусна е моята царска туршия. Предпочитам царска туршия без стерилизация и мазнина. От …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *