Домашна рецепта за ликьор от вишни

ликьор от вишни
Домашен ликьор от вишни

Време е да си приготвите домашен ликьор от вишни.

В началото на лятото ароматният плод е добре узрял и може да си направите истински ликьор от вишни. Приготвянето не е сложно. Всеки може да се справи стига да има желание. Тези, които са опитвали от домашният ми ликьор знаят за какво говоря.

Не се колебайте и си пригответе тази божествена напитка. Освен, че може да я поднесете към чаша ароматно кафе или торта с този ликьор от вишни може да подправяте кремове за сладкиши. Вишните които остават след прецеждането се съхраняват в кутии в хладилника и се използват също за приготвянето на бонбони, торти, кекс, козунак и др.

Необходими продукти за ликьор от вишни:

1 кг. вишни, 1 кг. захар, 1 л. водка (не правете с ракия този ликьор. Двата аромата се бият и не се получава добре), 2 пръчки канела (не слагайте на прах, сега почти във всеки магазин има канела на пръчки), 1 шушулка ванилия (добре е да сложите, но ако ви се струва скъпо удоволствие, може и без нея), 3-4 гвоздейчета карамфил.

Още: буркани или бутилки с широко гърло на винт.

Приготвяне: вишните се измиват и се почистват от загнили плодове и се отстраняват дръжките (ако имат такива). Зареждате в бутилките плод и захар на редове, като захарта и плодовете да заемат 3/4 от обема на съда, в който ги редите. Заливате до горе с водка.

Оставяте бурканите или бутилките на светлина да… (Вижте на следващата страница)

Погледнете също

Домашно сладко от малини

Не пропускайте възможността да си приготвите домашно сладко от малини. За мен ароматното сладко от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *