Рецепта за пържен толстолоб

пържен толстолоб
Вкусен пържен толстолоб

Ако имате възможност, не пропускайте да си приготвите чудесен пържен толстолоб.

Лесно се приготвя вкусния пържен толстолоб. Особено ако го купите изчистен и нарязан, както напоследък се предлага по магазините. Тази риба е от рода на шарана. Лично за мен е доста по-вкусна, особено ако е приготвена по този начин. Речната риба винаги ми е харесвала пържена.

Една препоръка от мен 🙂 купете си изчистен и нарязан толстолоб на шайби или котлет. Може и филе, но за него трябва да отидете специално в рибарски магазин или на щанд за риба където да ви направят филета.

Необходими продукти за пържен толстолоб:

Толстолоб (нарязан на шайби или както вие желаете), сол, царевично брашно, галета, лимон, олио.

Приготвяне: измийте добре рибата. Подсушете я и я осолете. Оставете поне за 10 минути да поеме добре солта и да се овкуси. По желание може да добавите подправки, но аз предпочитам по-изчистен вкус на тази риба.

Смесете в дълбока широка чиния равни количества от галета и царевично брашно. Добавете и щипка сол в панировката. Загрейте достатъчно количество олио в удобен за вас съд за пържене. Оваляйте рибата добре от двете страни в панировката и я сложете да се пържи. Внимавайте с температурата на мазнината, в която пържите. Не пържете на максимална температура, а на умерен огън. Изпържете рибата от двете страни до получаването на приятен златист загар. След изваждане от … (Вижте на следващата страница)

Погледнете също

Свински джолан на фурна

Това е моята изпитана във времето рецепта за джолан на фурна. Месото на този джолан …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *