Бутер кошнички с извара и конфитюр

Предлагам ви рецепта за неустоимо вкусни бутер кошнички с извара и конфитюр.

Освен, че тези бутер кошнички са вкусни, рецептата за приготвянето им е много лесна и бърза. Приготвяйки ги, имате един много приятен  десерт, който може да поднесете по всяко време.

Заради размерът си са подходящи за празненства и партита. Особено атрактивни са за детско парти, ако ги направите с контрастен цвят конфитюр.

бутер кошнички
бутер кошнички

Необходими продукти за бутер кошнички с извара и конфитюр:

275 гр. охладено бутер тесто, 250 гр. фина извара, 1 яйце, конфитюр по избор (моят е домашен от малини), 1 ванилия.

Още: метална форма за мъфини с 12 гнезда

Приготвяне: ползвайте охладено бутер тесто от добър производител (сега избора е голям). Хубавото бутер тесто не се нуждае от изтъняване, то е с нужната дебелина около 2-3 мм.

Отворете тестото и го развийте. Оставете го на хартията, с която е завито. С ринг за сладки с диаметър от 6 или 8 см. изрежете кръгове от тестото, като режете един до друг кръгове тесто.

Остатъците от изрязването леко застъпвате да се образува отново лист тесто и изрязвате кръгове и от него. Слагате по 1 кръг от тестото във всяко гнездо на тавата и притискате в средата.

Образува се малък борд по стените. С вилица набодете на няколко места дъното на образуваната кошничка.  Това се прави да не се надуват в средата. Смесете яйцето с изварата и ванилията.

Разбъркайте хубаво до еднородност.  Разпределете равномерно сместа в средата на всяка кошничка. В изварената смес умишлено не се слага захар или мед, защото впоследствие върху всяка кошничка се слага по 1 чаена лъжица конфитюр и той ще подслади достатъчно сладкишчето.

Бутер кошничките се … (Вижте следващата страница) >>>

Погледнете също

торта павлова за гости

Мини торта Павлова с малини

Очарователната торта Павлова Торта Павлова е класика при тортите. За тези, които не знаят, торта …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *