Шоколадови фурми с бадем

шоколадови фурми
Чудесните шоколадови фурми

Моята рецепта за шоколадови фурми няма да ви подведе.

Вкусните шоколадови фурми ще донесат удоволствие и на най-капризното небце. Тъмен шоколад обвил нежно сладката ароматна фурма и хрупкава среда от белен бадем… и накрая за баланс поръсени деликатно с морска сол и чай матча. Може да увеличите или намалите продуктите според желанието си. Продуктите са за 50 шоколадови фурми.

Необходими продукти за приготвяне на шоколадовият десерт:

50 фурми без костилки (предпочитам кафявите пред черните), 50 белени бадема, 250 гр. тъмен шоколад, не го заменяйте с млечен), щипка морска сол, щипка чай матча (ако нямате не е фатално).

Приготвяне на шоколадови фурми с бадеми:

Започнете приготвянето на това шоколадово лакомство като запечете леко бадемите във фурна или на сух тиган. Аз ги запичам на тиган на умерена температура на котлона като често разбърквам, за да не прегорят някъде. Щом леко променят цвета си са готови (стават бледо кремави). Оставете бадемите да изстинат напълно. Разтворете внимателно всички фурми където е направен разреза и е извадена костилката. Във всяка фурма сложете по един изпечен бадем и притиснете добре разреза да се затвори фурмата. Трябва плътно да обвие бадема. Когато подготвите всички фурми по този начин, разтопете си шоколада на водна баня. Ако ползвате шоколад на блок, нарежете го на парченца, за да се стопи по-бързо.

Аз ползвам шоколад на копчета. Шоколадът се слага в съд, който може да издържа на топлина и съдът се поставя на водна баня. Внимавайте по време на разтапяне на шоколада в него да не попадне вода. Затова не позволявайте водата да завира и кипи.

Когато шоколадът напълно се разтопи извадете го от водата. Сложете голям лист хартия за печене на плота, на който да слагате готовите шоколадови фурми. Потапяте всяка фурма в шоколада и с помощта на вилица изваждате и отцеждате от излишния шоколад. Слагате ги върху хартията. Когато сте готови с … (Вижте на следващата страница 2 )

Погледнете също

шоколадова торта

Шоколадова торта с портокалов крем

Шоколадова торта с портокалов крем Предлагам ви една лесна за приготвяне шоколадова торта с вкусен …

Един коментар

  1. Mnogo qki. Obojavam gi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *