Чудесните шоколадови фурми

Моята рецепта за шоколадови фурми няма да ви подведе.

Вкусните шоколадови фурми ще донесат удоволствие и на най-капризното небце. Тъмен шоколад обвил нежно сладката ароматна фурма и хрупкава среда от белен бадем… и накрая за баланс поръсени деликатно с морска сол и чай матча. Може да увеличите или намалите продуктите според желанието си. Продуктите са за 50 шоколадови фурми.

Необходими продукти за приготвяне на шоколадовия десерт:

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Шоколадови фурми с бадем

Подготовка 20 мин
Готвене 20 мин
Общо Време 40 мин
Ястие Десерт
Кухня French

Необходими Продукти
  

  • 50 фурми
  • 50 белени бадема
  • 250 г тъмен шоколад
  • 1 щипка морска сол
  • 1 щипка матча ако нямате не е фатално

Инструкции
 

  • Започнете приготвянето на това шоколадово лакомство като запечете леко бадемите във фурна или на сух тиган. Аз ги запичам на тиган на умерена температура на котлона като често разбърквам, за да не прегорят някъде. Щом леко променят цвета си са готови (стават бледо кремави). Оставете бадемите да изстинат напълно.
  • Разтворете внимателно всички фурми където е направен разреза и е извадена костилката. Във всяка фурма сложете по един изпечен бадем и притиснете добре разреза да се затвори фурмата. Трябва плътно да обвие бадема.
  • Когато подготвите всички фурми по този начин, разтопете си шоколада на водна баня. Ако ползвате шоколад на блок, нарежете го на парченца, за да се стопи по-бързо. Аз ползвам шоколад на копчета. Шоколадът се слага в съд, който може да издържа на топлина и съдът се поставя на водна баня. Внимавайте по време на разтапяне на шоколада в него да не попадне вода. Затова не позволявайте водата да завира и кипи. Когато шоколадът напълно се разтопи извадете го от водата.
  • Сложете голям лист хартия за печене на плота, на който да слагате готовите шоколадови фурми. Потапяте всяка фурма в шоколада и с помощта на вилица изваждате и отцеждате от излишния шоколад. Слагате ги върху хартията. Когато сте готови с всички фурми, останалия шоколад (ако е започнал да изстива се затопля отново) се излива в сладкарски пош и с него декорирате отгоре бонбоните. Поръсвате всеки един бонбон с няколко кристалчета морска сол, която предварително сте счукали леко и смесили с чая матча. Вашите неустоимо вкусни шоколадови фурми са готови. Оставете шоколада напълно да се стегне и може да им се насладите.

Вижте и една чудесна рецепта за приготвяне на лесни бисквити с крем: https://gozbite.com/biskviti-s-krem/

Една мисъл “Шоколадови фурми с бадем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля, Оценете рецептата