Банички на сандвич преса – лесни за приготвяне

банички на сандвич преса
Вкусни банички на сандвич преса

Вкусните банички на сандвич преса са за онези динамични дни, в които трябва да има закуска, а времето ви притиска.

Тези банички на сандвич преса се приготвят много лесно и бързо. Достатъчно е да имате готови кори за баница, яйца, сирене и някаква мазнина.

Ето какви продукти ще са ви необходими: кори за баница (предпочитам да са от дебелите), 1-2 яйца (зависи от броя банички, които ще правите може и повече яйца да сложите), сирене и мазнина по ваш избор (олио, масло, свинска мас).

Приготвяне на баничките: започнете първо с включването на сандвич пресата. Нека се загрява докато приготвите баничките. Разбийте яйцата с вилица до еднородност. Вземете 1 кора и я намажете с четка от разбитото яйце. Поръсете с натрошено сирене и малко мазнина. Сгънете така кората, че по време на печенето да не излиза от плънката.

Правя следното нещо: сгъвам краищата едни срещу други и прегъвам кората за да останат краищата в средата. По този начин няма как да изтече от плънката навън. :).Сложете баничката в пресата и затворете. В зависимост от мощността на тостера баничките се изпичат за 3-4 минути. Докато първата баничка се пече, вие мажете и сгъвате следващата. Така правите и с останалите кори. Лесно и бързо се приготвят тези банички на сандвич преса. Възползвайте се от рецептата и направете вкусна закуска на семейството си.

Препоръчвам ви още една рецепта за ДЪЛГИ БАНИЧКИ: https://gozbite.com/dalgi-banichki/

Банички на сандвич преса от готови кори

Погледнете също

Мекици със сирене по бабина рецепта

Като всяка бабина рецепта, така и тази за мекици със сирене е изпробвана и доказана …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *