пилешки дробчета приготвени на скара

Това е рецепта за приготвяне на вкусни пилешки дробчета на скара.

Само който не е пържил пилешки дробчета, не знае какво става около котлона когато се готвят. Затова напоследък предпочитам да ги приготвям на скарата. Стават чудесни на вкус и си спестявам чистенето след приготвянето им.

Може да импровизирате с продуктите при нареждане на шишчетата. Аз предпочитам по-изчистеният вкус и ги приготвям само с лук. Може да добавите чушки, гъби…

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Единственото което не добавяйте предварително е сол. Солта втвърдява не само пилешкия дроб, а и всички останали видове. Дроб се соли след като приключи топлинната обработка.

Продукти за пилешки дробчета на шиш:

Пилешки дробчета на скара

Подготовка 20 мин
Готвене 20 мин
Общо Време 40 мин
Ястие Разядка
Кухня Българска
Порции 5

Необходими Продукти
  

  • 500 г пресни пилешки дробчета
  • 100 г лук
  • 50 мл олио
  • сол

Инструкции
 

  • Дробчетата се измиват много добре и се отцеждат от водата. Нарежете ги на едри парченца, Поставете ги в купа и полейте с олиото. Разбъркайте и оставете за 10-15 минути да престоят така.
  • Лукът се реже на едри кубчета, които да могат да се нанижат на шишчетата.
  • В случай, че ползвате дървени шишчета и ще печете на въглища дробчетата, то потопете шишчетата във вода да престоят докато дробът се кисне в олиото. Шишчетата се накисват във вода за да не се запалят по време на печенето. Нанижете на шишчетата парченца дроб и лук. Изпечете на добре загрята скара от всички страни. Сервирайте топли като основно ястие или мезе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля, Оценете рецептата