сладко от боровинки

Домашното сладко от боровинки е любимото на домочадието.

Каквото и количество да направя сладко от боровинки винаги свършва преди всички останали. Много е важно в сладкото от боровинки да се запазят голяма част от плодчетата цели и да не заприлича на мармалад.

палачинки със сладко от боровинки

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Ето какви продукти ще ви трябват за сладкото от боровинки:

1 кг боровинки, 800 г захар, 1/2 чаена лъжичка лимонена киселина.

Още: малки бурканчета с винтови капачки.

Вижте и моята изпробвана рецепта за приготвяне на домашно сладко от праскови като кликнете тук: СЛАДКО ОТ ПРАСКОВИ

За по-голямо количество боровинки пропорционално увеличете захарта.

Приготвяне: в широка тенджера или дълбока тава сложете боровинките и захарта. Сложете на котлона на по-ниска температура и затопляйте бавно като често разбърквате докато захарта са стопи.

Щом се образува сироп, може да увеличите температурата. По време на варенето обирайте гъстата пяна, която се образува. Периодично сипвайте от сладкото в суха чиния и проверявайте за гъстотата. Варете толкова колкото искате да е гъсто вашето боровинково сладко.

Моето варя около 35-40 минути и добавям лимонената киселина. Варя още 2-3 минути и насипвам в затоплени буркани. Насипаните със сладко бурканчета веднага се затварят и се обръщат с капачките надолу и се оставят така докато изстинат.

Приготвено така вкусното сладко от боровинки запазва почти всички плодове цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *