Препоръчани
Начало / Консерви / Домашен сироп от рози

Домашен сироп от рози

сироп от рози
Ароматен сироп от рози

Сега е времето, в което можете да приготвите домашен сироп от рози.

Приготвянето на такъв сироп от рози не отнема много време. Всяка година го правя и вкъщи всички го харесват. Подходящ за летните горещини, приятна добавка към добре изстудено пенливо вино. Поднесен с много лед, сиропът от рози винаги впечатлява гостите ми с вкус и аромат.

Необходими продукти за домашен сироп от рози:

Червени ухаещи рози, захар, вода, 10 гр. лимонена киселина и обикновен аспирин.

Приготвяне: първото задължително условие за приготвянето на този еликсир е розите да са набрани от чисто място далече от прашните улици и замърсени райони. Второто условие е да не са третирани с химикали за вредители (въшки и други насекоми). Розите за моя сироп са от градината ни. Може да ползвате и цветове от червен трендафил или розов. Колкото повече тъмни рози има, толкова по-наситен ще е цвета на вашия сироп.

Ето как да изчислите съотношението цвят и вода: на всеки розов цвят водата е 100 мл., ако цветовете на розите са дребни слагате по 2 цвята на 100 мл. вода.На снимката се вижда големината на розите, които съм ползвала.

Откъснете 10-15 цвята (може и повече). Измийте ги под течаща вода да отстраните евентуално прах и малки насекоми. Откъснете листенцата и ги поставете в голяма купа. Наръсете ги равномерно с лимонената киселина и налейте необходимото количество вода. Разбъркайте, като се постарайте водата да покрие листенцата.

Оставете за 10-12 часа листата да престоят в подкиселената вода.
След изтичане на това време разбъркайте отново розовите листа и ги… (Вижте на следващата страница)

Относно gozbite

Погледнете също

Домашно сладко от праскови за ценители

Сега е сезона, в който да приготвите вашето домашно сладко от праскови. Не пропускам лято, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *