полезни съвети
Полезни съвети за дома

Тук ще ви представим някои полезни съвети в помощ на домакинството.

Всяка домакиня ще се съгласи с вечно нестигащото време за свършване на домакинските задължения у дома и ежедневните рутинни занимания. Ех, да имаше бърз и лесен начин, посредством който просто да щракнем с пръсти и целият дом да заблести от чистота! Затова ще Ви дадем тези полезни съвети.

Кой знае, може и да намерим достатъчно работещ метод, с който да преобразим дома си до неузнаваемост! В  този материал сме Ви приготвили няколко страхотни идеи за дома, с помощта на които ще можете да свършвате домакинските си задължения не само по-бързо, ала и далеч по-ефективно и качествено!

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Да започваме!

Домашни трикове и полезни съвети за поддържане на дома в свеж и приличен вид

Ясно е като бял ден, че всяка домакиня си има своите „малки тайни”, благодарение на които „върти” къщата, и то, доста успешно. Именно с помощта на подобни хитринки можем да се спасим от неприятни и неочаквани битови ситуации още преди да са дошли гостите ни!

Почиствайте петната бързо, не ги оставяйте да засъхнат

Да започнем например с изключително нелицеприятните петънца върху мебелите ни ( трапезната и/или холна масичка, работно бюро, шкафове и прочее), формирали се вследствие на поставянето на напитки върху повърхността им. Е, колкото и досадно занимание да е за нас, ако побързаме и се поразтърсим, ще намерим достатъчно ефикасно решение срещу „повредената козметична визия” на меката или масивна мебел у дома.

Само с помощта на леко навлажнена памучна кърпа (добра идея е да добавите и няколко капки растително масло)ще можете за отрицателно време да се отървете от образувалия се кръг върху повърхността на мебелите си. Аналогично е и със замърсяванията на дивана, креслото и всякаква друга мека мебел  вкъщи– реагирайте скоростно, за да минимизирате шанса от петна, които впоследствие биха се оказали страхотен трън в очите.

Почиствайте обувките си със специални спрейове

Поддръжката на обувките, изработени от специални материали, изисква детайлно внимание и грижа.  Ето защо се препоръчва използването на специални качествени спрейове. Третирайте по-деликатните и… (Вижте на следващата страница)

Една мисъл “Полезни съвети за дома

  1. Не разбрах защо трябва да добавим към памучна та кърпа растителна мазнина(олио например), абсурдно е! Както и съветът за обувките, той е още по-абсурден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *