Карамелов сладолед – изпробвано от ГОЗБИТЕ

Чудесен карамелов сладолед
Карамелов сладолед

Това е най-лесният карамелов сладолед, който съм приготвяла някога.

Освен, че е най-лесният за приготвяне, този карамелов сладолед е неустоимо вкусен. Впускам се с пълна сила това лято в сладоледена авантюра. В разгара на лятото, когато плодовете изобилстват, обмислям най-различни плодови и други сладоледи. Така че следете нашият сайт и ще научите още лесни рецепти за приготвянето на сладолед.

Необходими продукти за този карамелов сладолед:

400 мл. животинска сметана 30%, 1 кутия дулсе де лече от 375 гр. (продава се готово в големите хранителни вериги и руските магазини, но може и да си го приготвите сами)  За карамеловия сос:  150 гр. захар, 1 кафена лъжичка лимонена киселина, щипка сол, вода.

Приготвяне: В случай, че не намерите готово дулсе де лече, може да вземете кутия кондензирано мляко 9% и да го сварите (обикновено варя наведнъж 3-4 кутии). Кутиите с млякото се слагат в голяма тенджера и се покриват със студена вода около 5 см. над нивото им. Слагат се на котлона и щом водата заври, температурата се намалява на минимум. Консервите се варят 3 часа, като се наблюдава нивото на водата да не е спаднало (варя ги затворени с капак и водата не намалява до края на варенето).

Оставяте консервите да изстинат във водата. Ползвате по предназначение. Правя различни кремове за торти, пасти, мъфини и сладолед. Сметаната трябва да е добре охладена. Разбивате я с миксер докато се сгъсти и добавяте дулсе де лече. Разбивате до еднородност и слагате в подходящ съд за замразяване. Оставяте в камерата и след 2 часа разбърквате хубаво полузамръзналата смес и връщате отново в камерата. След 7-8 часа сладоледа е готов. Аз го оставям за 1 нощ.

Приготвяне на карамеловия сос: захарта слагате в малка, но дълбока тенджерка. Добавяте 2 супени лъжици вода и щипката сол. Оставяте на … (Вижте на следващата страница 2) >>>

Погледнете също

торта павлова за гости

Мини торта Павлова с малини

Очарователната торта Павлова Торта Павлова е класика при тортите. За тези, които не знаят, торта …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *