кухня
Хитринки за вашата кухня

Каквото и да приготвяте във вашата кухня, направете го с желание и любов!

За да приготвяте всеки път чудесни ястия, понякога се налага да прибягвате до различни трикове и хитринки. Тук ще ви разкажем за някои тънкости за вашата кухня, които ще ви помогнат да бъдете по-уверени в това, което правите.

1.Подобряване на пресолена супа. Изключително неприятно преживяване е когато установите, че супата ви е пресолена. Никога не прибягвайте веднага до наливането на вода с цел да я разредите. Това ще доведе неминуемо до влошаване на вкусовите качества. Първо опитайте да сложите един или два обелени и срязани наполовина картофи или няколко филийки от срязана ябълка. Оставете супата да ври така около 10 минути и ги извадете. Ако все още резултатът е незадоволителен, добавете една чаена лъжичка ябълков оцет или равна супена лъжица захар.

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

2.Опитайте да използвате царевични пръчици с натурален вкус за панировка вместо галета. Натрошете необходимото количество пръчици в хартиен или полиетиленов плик и ги ползвайте както галетата. Ще се изненадате от различния вкус на панираното ястие.

3.Няколко зърна ориз в солницата ще предпазят солта от сбиване и овлажняване. Оризът абсорбира излишната влага от солта. Необходимо е да се подменят през известно време зърната с нови, за да има положителен ефект.

4.Говеждото месо ще стане по-крехко и нежно ако го мариновате в майонеза един час преди готвене.

5.Черният дроб от птици е препоръчително да се маринова в прясно мляко, което отнема специфичната горчивина, която е характерна за него.

6.За да не бъде черният дроб твърд, посолете го след като го приготвите.

7.За да приготвите снежнобял ориз, по време на готвенето добавете във водата няколко капки бял винен оцет или лимонов сок.

8.Когато режете варено яйце, за да не залепва по ножа жълтъка и да се натрошава, изплакнете ножа със студена вода или използвайте тънък конец, за да го срежете.

9.За да отстраните горчивият вкус на патладжана, нарежете го и го посолете. Оставете го да престои около 20-30 минути и след това го изплакнете със студена вода.

10.При приготвянето на сладкиши с шоколад или карамел добавете щипка сол. Така ще изпъкне шоколадовият или карамелен вкус.

11.Вкусът на сервираните ястия ще бъде по-наситен, ако използвате загрети предварително съдове за топлите ястия и предварително охладени за студените.

12.За да не сгрешите с осоляването на ястията, по време на готвенето пробвайте вкусът, като по този начин ще установите и степента на готовност на гозбата.

13.С обикновена сода за хляб може да почистите хладилника. Разтворете една супена лъжица от содата в 500 мл. вода и с мека кърпа забършете стените и чекмеджетата. Оставете така за около час и след това с чиста вода ги почистете отново. По този начин се отстраняват неприятните миризми от хладилника.

14.Когато готвите във вашата кухня, използвайте само добре наточени ножове. Така вероятността да се порежете е много по-малка и готвенето става по-лесно и бързо.

15.Вместо оцет използвайте сок от лимон. Цитрусовият сок не променя вкуса на ястието, и храната ще стане по-ароматна и полезна.

16.Ако се притеснявате, че може да… (Вижте на следващата страница) ⇓

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *