яйца за Великден
Боядисани яйца за Великден

В тази публикация ще откриете различни лесни техники за боядисване на яйцата за Великден.

За да направите красиви яйца за Великден ще са ви необходими: различни цветове боя за яйца, кристали за яйца, памук или тампони за лице, оцет, олио, кърпа за полиране на яйцата.

Като за начало трябва да сварите вашите яйца. Как да направите най-добре това прочетете тук: КАК ДА СВАРИМ ЯЙЦА
Лично аз съм най-доволна от боите, които са прахообразни и се разтварят с гореща вода, към която се добавя оцет. Тези бои могат да бъдат и с актуалните напоследък металически отблясъци.

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Не забравяйте да застелете масата, на която ще работите със стара покривка или нещо друго, за да не изцапате с боя. Работете с ръкавици, за да предотвратите оцветяването по кожата на ръцете. Боядисването на яйцата се прави на Велики четвъртък. Тези, които не успеят в този ден, могат да боядисат яйцата си на Велика събота.

Боядисване на празничните яйца за Великден:

Отворете капсулите и изсипете оцветителя в чаши за чай с вместимост от 300 мл. (винаги слагам по 2 капсули на чаша. Това ми гарантира наситен цвят). Напълнете ги 3/4 от обемът им с гореща вода и добавете по 1 супена лъжица винен оцет. Внимателно поставяте във всяка чаша от топлите яйца така, че боята да ги покрива. Оставяте така да престоят 2-3 минути. Изваждате яйцето и оставяте да засъхне добре. Когато яйцата са напълно изсъхнали се полират с 2-3 капки олио като се забърсват с кърпа.

От приготвените бои може да накапете различни цветове на парче памук с размер около 10/10 см. В това парче памук плътно увивате яйцето и оставяте така да престои 5-6 минути. Колкото по-дълго стой в памука, толкова по-наситени ще бъдат цветовете. Оставяте отново да… (Вижте на следващата страница)

Една мисъл “Боядисване на яйца за Великден

  1. Много ми хареса полирането на яйцата. И миналата година ги полирах така, сега също ще го направя. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *