Начало / Всичкология / Боядисване на яйца за Великден

Боядисване на яйца за Великден

Декорирани яйца за Великден

… изсъхне добре боята и полирате по същия начин с няколко капки олио. Вместо памук може да ползвате почистващи тампони за лице.

Друга техника за оцветяване на яйца за Великден е със зелени листа от подправки и парче от фини дамски чорапи.

На яйцето се слага листенце от магданоз, здравец, индрише или други малки красиви листа и се слага в парче от фин чорап. Постарайте се парчето от чорапа да прилепне много плътно към яйцето и завържете с конец. Пускате в чашата с боя и оставяте така да престои 3-4 минути. След изваждане от боята оставяте да изсъхне и тогава развивате от чорапа. Полирате с малко олио.

Следващата интересна техника е рисуване с парафин. Като дете обожавах да рисувам върху яйцата. Ако имате малки деца, дайте на малките помощници да свършат тази задача. Дайте им малки свещички и ги оставете да рисуват по яйцата. После потопете яйцата в различните бои. Там където е рисувано с парафина яйцето ще остане в натуралният си цвят.

За да направите интересни ленти по яйцата може да използвате обикновени ластици, които да омотаете на яйцата и тогава да ги боядисате. Използвайте въображението си. И тук след изсъхване полирате.

Ако искате да постигнете мраморен ефект на яйцата (това го правя накрая когато няма да боядисвам повече яйца в един цвят) във всяка чаша с боя капвате по малко олио. Пускате внимателно яйцето вътре. Там където е попаднала мазнина няма да се оцвети. Може да направите яйцата по този начин в два цвята. Първо пускате в светъл цвят, а после в по-тъмен или в друга гама. След изваждане от боите отново се оставят да изсъхнат и се полират.

Кристали върху яйца за Великден.

Когато правите яйца с кристали, прочетете добре указанието на опаковката. Сложете точно колкото е дадено: вода, яйца и кристали. Сварените яйца с кристали боядисвате по дадените вече начини. Тук обаче отпадат следните варианти: техниката с рисуване със свещ, мрамориране на яйцата, техниката с ластиците и боядисването в памук. В случай, че искате ефекта на боядисване с памук, то трябва да го… (Вижте на следващата страница)

Погледнете също

21 трика за вашата кухня, които трябва да знаете

Каквото и да приготвяте във вашата кухня, направете го с желание и любов! За да …

Един коментар

  1. Станислава

    Много ми хареса полирането на яйцата. И миналата година ги полирах така, сега също ще го направя. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *