градината
градината през пролетта

Да разкрасим градината и двора си: подготовка за пролетта

Пролетта идва, за да донесе настроение, свежест и хармония навсякъде около нас! Време е да „събудим” градината и двора си от зимния сън и да внесем приказна пъстрота в ежедневието си! Озеленяването на двора и градината е необходимо занимание, с помощта на което ще можем да преобразим визията на градината си така, че внесем усещане за уют, несравним комфорт и спокойствие.

Когато сме обградени от пъстрота и цвят,ние се чувстваме максимално добре в кожата си. Обстановката играе ключова роля за настроението и самочувствието ни. Ето защо е важно да сме заобиколени не от предмети, а от „живот”, който да усещаме чрез присъствието на повече растителност около себе си.

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Наред с всичко това, цветята и растенията в най-общи линии несъмнено могат да подобрят не само емоциалното, но и здравословното ни състояние.

Да подвием ръкави: време е да „събудим” градината и двора си

Средата на февруари и март месец представляват най-удачните периоди за пролетното събуждане и освежаване на градината. Именно тогава започва „новото начало” както и активното сокодвижение или началото на процеса на вегетация при растителните видове.

Месец март бива най-прекрасното време от годината за подготвяне на растенията за активния сезон, който ги очаква, посредством обезпечаване на тяхното развитие.

Колкото до дървесно-храстовата растителност, тук трябва да се действа по-интензивно особено в случаите, когато става дума за новозасадените фиданки.  – растителен вид, славещ се с доста взискателната си същност към климатичните и почвените условия през пролетта. Тук основната цел е да се засили и подпомогне прихващането на растителните видове така, че да им помогнем в приспособяването към новите пролетни условия.

С какви видове да обогатим прелестната си градина

В случай,че имате желание този сезон да разнообразите градината и двора си с няколко дървесни и/или храсовидни вида, е, бъдете нащрек, защото периодът март-май бива най-подходящият и благотворен за пролетно засаждане на видове, характерни с… (Вижте на следващата страница)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *