портокалови корички

Няма по-хубави от домашно приготвените захаросани портокалови корички.

Купувала съм всякакви захаросани портокалови корички и винаги ми имат послевкус на някаква химия.

Не забравяйте да оставите коментар за рецептата - Колко време Ви отне да я приготвите, хареса ли Ви, импровизирахте ли с някоя съставка?...предварително Ви благодарим!

Майка ми винаги правеше в огромни количества такива корички, защото само за Нова година пускаха портокали в така наречените „показни“ магазини и се чакаше с часове да купиш 1 кг портокали. Та това висене по опашки отдавна отмина и е една друга тема 😉

С времето дори промених рецептата на майка ми, за да пестя време при приготвянето на това ароматно лакомство, което с удоволствие ползвам за домашните си торти, сладкиши и козунаци.

Необходими продукти за захаросаните корички: портокали, вода, захар, лимон.

Приготвяне на портокаловите корички:

Най-добре е ако се снабдите с не третирани с химия портокали, но ако ударите на камък, задължително измийте плодовете с гореща вода преди да вземете корите им.

И тъй като не сме в състояние изведнъж да изядем голямо количество портокали, прибягвам до следната хитрина:

Първо: винаги беля кората на портокалите с картофобелачка и така си спестявам времато да отделям от кората бялата месеста част.

Второ: обелените кори слагам в малка тенджерка със студена вода и ги държа в хладилника. По този начин събирам 2-3 или 4 дена кори, като гледам винаги корите да са покрити със студена вода, която сменям при всяко добавяне на портокалови кори.

Препоръчана рецепта от ГОЗБИТЕ: ТОРТА С ПОРТОКАЛОВ КРЕМ

Щом събера достатъчно кори (кори от 10 портокала) изливам водата, в която последно са стояли и наливам нова вода. Слагам на котлона и включвам на максимална температура. Щом водата заври я изливам и наливам нова студена вода да покрие корите.

Това правя 5 пъти, като към последната вода добавям 200 г захар. Оставям отново водата да зари, но този път намалявам на минимум котлона и оставям корите да се…

Продължава на Страница 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.