Принцеси с кайма и кашкавал на фурна

принцеси с кайма
вкусните принцеси с кайма и кашкавал

Изпробвана рецепта за приготвяне на принцеси с кайма и кашкавал.

От тази рецепта за принцеси с кайма и кашкавал ще научите моя начин на приготвяне. За да не се свива каймата по време на печене слагам кашкавал.

В последно време слагам равни количества кайма и кашкавал. Понякога заменям кашкавала с едам, емантал или друго от този род сирене. Те са по-ароматни от нашия кашкавал и съответно вкусът на принцесите става различен.

Освен кашкавал в каймата слагам и други подправки като: черен пипер, мащерка (свежа или суха), понякога добавям и чили.

Видовете подправки и тяхното количество може да добавите според вашия вкус. Както и да определите оптималното съотношение на каймата и кашкавала.

Някой мажат филийките хляб предварително с масло. Аз не го правя, защото каймата и кашкавала отделят достатъчно мазнина. Макар, че кравето масло придава по-добър вкус. Също така, за да не се свива каймата върху филийката, някои домакини размесват каймата с белтъка на яйце.

Изпичането на тези вкусни принцеси с кайма и кашкавал може да направите в парти грил или във фурната.

Някой фурни имат опция грил, а други не. В случай, че печете във фурната, загрейте грила или горният реотан и сложете принцесите на предпоследната скара. За около 4-5 минути ще са готови.

Може да печете филийките без да използвате тава. Сложете направо на скарата лист хартия за печене или лист алуминиево фолио и подредете отгоре принцесите.

Вкусните принцеси с кайма и кашкавал са добро решение за закуска, обяд или лека вечеря. Може да добавите към тях лютеница или свежа салата, както и напитка по ваш избор.

Принцесите от снимките са … (Вижте следващата страница)

Погледнете също

Банички на сандвич преса – лесни за приготвяне

Вкусните банички на сандвич преса са за онези динамични дни, в които трябва да има …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *