През последните няколко години мултикукърите станаха много популярни сред българските домакинства, повечето популярни марки като Philips, Tefal и др. също вече пуснаха подобни продукти, Instant Pot също се оформя като една от най-предпочитаните марки за мултикукъри. И докато другите марки произвеждат всякакъв тип продукти, марката Instant Pot е създадена около иновативният през 2010 година продукт мултикукър, който набира бързо огромна популярност. Само 6 години след създаването на марката през 2016 година на черният петък в Amazon.com са продадени над 215 хиляди мултикукара за един ден.

В тази статия ще ви представим всички модели мултикукъри предлагани от Instant Pot, а в полето за коментари може да видите мнения на клиенти или пък да оставите Вашето впечатление за този уред, ако вече притежавате такъв.

Промокод за подарък книжка с рецепти – GOZBITE

GOZBITE

Може да използвате промо код GOZBITE за подарък книжка с рецепти. Броят на книжките отговаря на броя поръчани уреди от конкретния вид:

(промокодът е валиден в официалния сайт на instantpot , за да го активирате добавете в количката желаният от Вас продукт, след което в поле ПРОМО КОД -въведете код GOZBITE)

Преди да преминем към същинската част правим едно кратко уточнение – има разлика между мултикукър и Air Frier (Уред за пържене с горещ въздух), Instant Pot предлагат и богата кама от еър фрайъри, мнения за които може да прочетете тук.

Мултикукърите на Instantpot

Инстант пот предлагат 9 модела мултикукъри, които представляват херметични уреди за готвене под налягане. Вътрешният съд в който се готви храната на всеки мултикукър предлаган от марката е направен от висококачествена неръждаема стомана.

И тъй като всеки уред се предлага в различна големина, ако се колебаете

колко голям мултикукър да си поръчате?

Multicooker-ите с вместимост от 3 литра са подходящи за до двама души. Тези с капацитет от 5.7 литра са напълно подходящи за четиричленно семейство. Най-големите уреди с вместимост от 7.6, 8 или 9.5 литра са предназначени за по-големи семейства или за тези които смятат да готвят за повече от едно хранене – в забързаното ежедневие все повече домакини предпочитат да остане храна за поне още едно ядене.


Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER 7.6L

Мултифункционален уред, който съчетава мултикукър и еър фрайер в едно, благодарение на двата си иновативни капака.

Този комбиниран уред от ново поколение (сравнително нов модел от Instantpot) включва в себе си иновативни функции и подобрения за по-удобно и по-бързо готвене. Има 11 функции и много различни техники за готвене достъпни с един бутон. Може да ползвате този мултикукър за: готвене на пара, готвене под налягане, сотиране, су вид и поддържане на топла храна, бавно готвене, а когато сложите Air Fryer капак, можете да използвате уреда за пържене с горещ въздух, за печене, грил,запичане както и за дехидратиране на храна.

Ето и „по-натурална“ снимка на уреда заснета от нас:

Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER 7.6L

Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID 6.2L

Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid е най-новият мултикукър от семейството на InstantPot, той също комбинира в себе си готвене под налягане с пържене с горещ въздух (Air Fryer) и то само с с един капак – за да го използвате като еър фрайър трябва само да премахнете предпазната подложка на капака на мултикукъра.

Този мултикукър има възможност за изпускане на налагането с натискане на бутон от контролния панел. Има 13 функции за готвене (може да прави дори и кисело мляко!) и може да го използвате за готвене на пара, бързо готвене под налягане, сотиране, бавно готвене, су вид, поддържане на топла храна, приготвяне на кисело мляко, пържене с горещ въздух, запичане, печене, грил, дехидратиране и дори за втасване на тесто.

Необработена снимка на DUO CRISP ULTIMATE LID 6.2L

Instant Pot PRO PLUS 5.7L

Instant Pot Pro Plus е с вместимост от 5.7 литра и е подходящ за 3 или 4 членно домакинство. Уредът е един от най-новите предлагани от марката и комбинира 10 уреда в един – тенджера за готвене под налягане, тиган за сотиране и обикновена тенджера и , уред за приготвяне на ориз, уред за бавно готвене, уред за су вид, уред за приготвяне на кисело мляко, уред за готвене на пара, уред за поддържане на топла храна и уред за консервиране. Може да упрвлявате този уред чрез телефона си посредством мобилното приложение Instant Brands Connect.

Капакът на уреда е с усъвършенствана топлинна защита и автоматично запечатване за готвене под налягане. Може да изберете един от трите метода за освобождаване на налягането в уреда, дори и чрез мобилното приложение.


Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER

Duo Crisp + Air Fryer е един от най-добрите и доказали се уреди на марката във времето, има функционалност 11 съчетавайки всички функции на обикновения Instant pot, а когато смените капака с Air Fryer капака, към уреда се добавят цял нов набор от функции за готвене и здравословно пържене с малко мазнина. Уредът се предлага в два размера – с вместимост от 5.7 литра и с вместимост за 8 литра – за истински гладници 🙂

С обикновения капак имате на разположение 6 функции за готвене: бързо готвене под налягане, готвене на пара, сотиране, бавно готвене, поддържане на храната топла и су вид.

Капакакът пържене/ готвене с горещ въздух добавя още 5 функции: пържене с горещ въздух, дехидратиране; различни видове печене и запичане .

Снимка на уреда с двата капака:

Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER


Instant Pot PRO

Гответе като професионалисти с Instant Pot Pro – включващ по-бързо предварително загряване и омекотено изпускане на парата. Има 28 готови настройки за готвене, както и възможност да запазите 5 индивидуални настройки за готвене.

Уредът се предлага в два варианта 5.7 литра и 7.6 литра.

Уредът предоставя до 70% по-бързо готвене от традиционните методи на готвене, благодарение на готвенето под налягане – с него ще спестите време и електричество. Капакът на уреда се запечатва автоматично за готвене под налягане. мултикукър Instat pot Pro разполага с голям и лесен за четене дисплей. Има и вътрешен съд с дръжки и плоско дъно.

Instant pot Pro съчетава 10 функции: тенджера за готвене под налягане, уред за бавно готвене, обикновена тенджера и тиган за сотиране,  уред за приготвяне на ориз, уред за су вид, уред за готвене на пара, уред за кисело мляко, стерилизатор, уред за поддържане на топла храна, уред за приготвяне на кексове и торти.

На снимката може да видите 5.7 литровия вариант:

Instant pot Pro 5.7 литра


Instant Pot DUO NOVA

Съпоставен с клсическият модел Instant Pot DUO – моделът нова има серия от подобрения – бутон за освобождаване на налягането, отдалечен от парата, автоматично херметизиране на капака, дисплей с допълнителна информация, допълнително уплътнение в комплекта.

Уредът се предлага в два обема: 5.7 и 9.5 литра.

Мултикукър Duo Nova Съчетава 7 уреда в един тенджера под налягане, уред за готвене на пара, тиган за сотиране, уред за приготвяне на ориз, уред за бавно готвене, уред за поддържане на топла храна и уред за кисело мляко.

мултикукър Instant Pot Duo Nova 5.7 литра

Instant Pot DUO STAR WARS (R2D2) 5.7L

На практика това е класическият мултикукър Instant Pot DUO 7-в-1 с визия за феновете на Междузвездни войни – R2D2. Уредът се предлага с обем от 5.7 литра и включва функциите на седем различни уреда: тенджера под налягане, уред за бавно готвене, уред за готвене на пара, тиган за сотиране, уред за приготвяне на ориз, уред за поддържане на топла храна и уред за кисело мляко.

Има 13 програми за готвене.

мултикукър Instant Pot DUO STAR WARS (R2D2) 5.7L

Instant Pot DUO EVO PLUS

Улредът е лесен за използване и почистване, включва в себе си функциите на 10 различни уреда и се предлага в два удобни варианта – 5.7 и 7.6 литра, определен е като най-добрият мултикукър на 2020 година – въпреки, че това ревю е написано 2023 година, този уред все още е един от предпочитаните от домакините, доказал се през последните 3 години.

10 в 1: Този мултикукър ще включва всебеси функциите на: тенджера за готвене под налягане, уред за бавно готвене, уред за приготвяне на ориз, уред за готвене на пара, уред за кисело мляко, уред за су вид, уред за поддържане на топла храна, тиган за сотиране, уред за приготвяне на торти и кейкове.

С богатия набор от 48 различни програми за готвене, може да сте спокойни, че имате перфектната настройка за всяко ястие.

Instant Pot DUO EVO PLUS 5.7 литра

Instant Pot DUO

Това е най-евтиният вариант на мултикукър и обикновено се предпочита от хората, които все още се чудят дали уредът мултикукър е за тях, много често обаче уредът им допада и в последствие те се насочват и закупуват допълнително някой от по-новите модели. Разбира се що се отнася до качество и работа – марката Instant Pot не прави компромис с това и пъпреки по-ниската цена, този уред няма да Ви разочарова по никакъв начин.

Предлага се в 3 варианта с обем от 3 литра, 5.7 литра и с обем от 8 литра.

3 литровият вариант има следните програми за готвене: месо/задушено, супа/бульон, боб/чили, сотиране, бавно готвене, ориз, овесена каша, пара, йогурт/кисело мляко, поддържане на топла храна и готвене под налягане, а по-големите 5.7 и 8 литрови варианти имат две допълнителни програми – заптиче месо и многозърнести храни.

Уредът съчетава функциите на 7 други уреда: тенджера под налягане, уред за готвене на пара, уред за бавно готвене, тиган за сотиране, уред за приготвяне за ориз, уред за кисело мляко и уред за поддържане на топла храна.

мултикукър Instant Pot DUO

Надяваме се нашата статия да Ви е била полезна, и не забравяйте ако имате или планувате да закупите мултикукър, да оставите коментар под статията с вашето мнение – за да помогнете с избора или да насочите хората, които имат интерес към мултикукърите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *